Höstlov v 44

23 OKT 2018 12:34
Teorivecka v.44

Under v. 44 är ordinarie lektionsverksamhet inställd och vi hälsar ridande hos oss välkomna till teoriveckan 2018.
Du som elev får under veckan delta i valfritt antal aktiviteter/ föreläsningar.
  • Skapad: 23 OKT 2018 12:34

Teorivecka v.44

Du som elev får under veckan delta i valfritt antal aktiviteter/ föreläsningar.

På kvällstid då det är föreläsning eller clinic, bjuder vi på fika. För er som ej ingår i vår verksamhet men är intresserad av att delta tar vi ut en kostnad om 50:-/ programpunkt.

12.00 Clinic Löshoppning
Plats: Ridhus

Var med och se hur vi löshoppar hästarna.
Vi går igenom syftet med löshoppning och visar exempel på hur ett treårstest ser ut och vad som bedöms hos olika hästar.

17.00 Clinic Unghästen
Plats: Ridhus

Unghästutbildare Anna Lindberg berättar och visar hur hon tänker med utbildningen av den unga hästen. Anna kommer dela med sig av sin kunskap i området och visa hur hon går tillväga när hon utbildar hästar - från tvååring till tävlingshäst.

18.30 Föreläsning Kost Annika H
Plats: Cafeteria

Annika är utbildad kock och kommer under kvällen ge exempel på bra kost för ryttare.

08.00 Stalltjänst med Cicci
Plats: Stallet

Kom till stallet och följ de dagliga rutinerna.
Vår stallansvarige Cicci tar emot er och ni får under förmiddagen assistera och följa hennes arbete.

17.00 Anna Träning Del 1
Plats: Ridhus
Anna Valegren är utbildad PT och tillika ridlärare hos oss på GRK.

12.00 Trygg i stallet
Plats: Cafeteria
Vi ägnar dagen åt att arbeta med material som ridsportförbundet tagit fram tillsammans med Friends. Vi leker lekar, spelar upp pjäser och pratar om beteende i stallmiljö.

17.00 Anna Träning Del 2
Plats: Ridhus
Anna Valegren är utbildad PT och tillika ridlärare hos oss på GRK. Hon kommer under kvällen prata om vikten av god fysik hos ryttare och komma med tips på övningar. Kvällen inleds med teori och avslutas med ett träningspass, så klä er för fysisk aktivitet

18.30 Föreläsning kost och hälsa med folkhälsovetare
Plats: Cafeteria
Vi välkomnar er till en timmes föreläsning om kost och hälsa

08.00 Stalltjänst med Cicci
Plats: Stallet
Kom till stallet och följ de dagliga rutinerna. Vår stallansvarige Cicci Tar emot er och ni får under förmiddagen assistera och följa hennes arbete.

12.00 Teorikurs Märke I
Plats: Cafeteria
Du som rider i förberedande ridgrupp ges här möjlighet att med våra instruktörers hjälp fördjupa dig i de teorikunskaper som krävs för att ta ryttarmärke 1.

18.00 Jenny Ennerdal Sårvård
Plats: Cafeteria
Veterinär Jenny Ennerdal kommer till GRK och håller en föreläsning om sårskador. Hon visar exempel och kommer med tips hur vi bäst agerar när olyckan är framme.

Fredag 12.00
Teorikurs märke II
Plats: Cafeteria
Du som rider i ridgrupp hos oss på GRK ges här möjlighet att med våra instruktörers hjälp fördjupa dig i de teorikunskaper som krävs för att ta ryttarmärke I1.

17.00 Clinic Hoppning
Plats: Ridhus
Under kvällen går vi igenom hoppningens grunder. Vi tittar på olika typer av hästar under ryttare.

Lördag 10.00 Halloweenhoppning Ridhus
Anmäl på separat lista. 100:- per ekipage
19.00 Spökvandring Cafeteria
Se separat anslag. Kostnadsfritt för ridande hos GRK, övriga 50:-.

Skribent: Sara Bjarned