Hoppa till sidans innehåll

Frågor och funderingar


 •  Hur blir jag ponnykompis, skötare, stallvän, stallvärd eller instruktörselev?
  ○ Kontakta den som är ledaransvarig, den som har ansvar för alla på ledartrappan.

 • Jag bor varannan vecka hos mamma och pappa och kan därför bara komma till stallet varannan vecka. Kan inte jag vara något från ledartrappan då?
  ○ Du kan absolut ha en ledarroll även om du bara kan varannan vecka, du blir då exempelvis halvskötare eller halvstallvärd.

 • Kan jag bli ponnykompis eller skötare på vilken häst jag vill?
  ○ Du får absolut önska häst, men vi vill gärna att alla hästar ska ha minst en skötare och en ponnykompis. Därför kommer vi försöka sprida ut våra ponnykompisar och skötare så alla hästar får kärlek och blir ompysslade. Med det sagt så försöker vi självklart att du ska få den sköthäst/hästkompis du önskar.

 • Får jag byta sköthäst eller hästkompis?
  ○ Ja, om hästen du vill byta till inte har en skötare eller ponnykompis, så kan man få byta. Efter man pratat med ledaransvarig! Man får inte byta utan att ledaransvarig har godkänt det.

 • Jag vill gärna pyssla med hästarna och vara i stallet men vill inte binda upp mig på flera dagar i veckan över en längre tid.
  ○ Det är helt okej. Man får pyssla med hästarna och pyssla i stallet även om man inte är ponnykompis, skötare, stallvän eller stallvärd.

 • Jag kan redan hur man tar hand om hästar. Måste jag gå häst och stallvärdskurs, räcker det inte bara med ett godkänt prov för att få en ledarroll?
  ○ Ja, du måste gå kurs i häst och stallvård på ridskolan. Det tar 300 år att lära sig allt om hästar så du lär dig säkert något nytt. Samt att genom att gå kursen träffar du de andra ponnykompisarna, skötarna, stallvännerna och stallvärdarna. Ni kommer arbeta som ett team och behöver lära känna varandra med. Samt vi kommer gå igenom just våra hästars beteende och deras specifika behov.

 • Om jag upptäcker att jag inte trivs som ponnykompis, skötare, stallvän, stallvärd eller instruktörselev eller bara vill sluta. Hur gör jag då?
  ○ Du informerar ledaransvarig och har 2 veckors uppsägningstid, så vi får chansen att hitta en ny.

 • Varför måste jag fortsätta vara ridelev för att kunna vara skötare och ponnykompis?
  ○ Som sagt det tar 300 år att lära sig allt om hästar och vi vill att våra skötare och ponnykompisar ska utvecklas och fortsätta lära sig nya saker och bli duktigare i sin hästkunskap och ridning. Därför har vi det som krav.

 • Jag är vuxen. Kan jag vara skötare eller stallvärd ändå?
  ○ Ja så länge du är över minimum åldern och uppfyller de andra kraven så kan du ha vilken ledarroll du vill.

 • Om jag har frågor gällande ledartrappan vem ska jag fråga då?
  ○ Du ska fråga ledaransvarig.

Exempel på skötarschema

Uppdaterad: 30 DEC 2020 08:24 Skribent: Ove Östlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Gyttorps RK - Ridsport
Finntorp 8
71372 Gyttorp

Kontakt:
Tel: 0705694644, 0705694644
E-post: gyttorpsridskola@gma...