Regler för skötarna

Skötare på Gyttorps Ridklubb

Regler, föreskrifter och riktlinjer
Du har accepterat och förbundit dig att följa nedan Regler,föreskrifter och riktlinjer i och med det att du har bokat in dig (och fått bokningen bekräftad) som skötare.

*Visst är det härligt med häst men det är också ett tufft jobb som kräver skötare som inte är rädda för att skita ner sig eller för att ta i. Som skötare måste du mocka och se till att hästens box är ordentligt rengjord.
Du förbinder dig också att göra iordning hästens kvällshöpåse och morgonhöpåse. Utöver detta skall Du också kontrollera att hästen har vatten både i box och i hage. För att fylla på vatten till ridskolehästarna så följ vägen ned mot dressyrbanan. Fyll på vattnet genom att stå utanför hästarnas hage.
Vi ser gärna att du sköter om och smörjer hästens utrustning. Detta gör du i mån av tid och lust :)

*Ridsport är fantastisk men måste ske under säkra former. För att få rida ensam måste du ha fyllt 18 år. Detta innebär att minderårig person endast får rida i sällskap med myndig person. För minderårig person gäller även att målsman anvarar för att minderårig är i stallet och umgås/hanterar hästen.
OBS: Under helger finns ingen anställd personal på plats!
*Uteritt är avkopplande men samtidigt kul och uppskattas ofta av de flesta hästar. Som skötare rider du ut under en av helgens dagar. Uteritt kan pågå i 90 minuter och innefattar skritt och trav. Ni skall ju njuta tillsammans!All uteritt sker i sällskap med annat ekipage alternativt annan myndig person. Uteritt ensam är strikt förbjudet!
*Hoppning är inte tillåtet.
Undantag görs vid hoppträning för Anna Valegren eller Annki Andersén Gerdin Är du intresserad av att träna hoppning på din skötardag så anmäl till planerade dagar.
Som skötare har du förtur till sin sköthäst. Detta gäller i samband med träningar och tävlingar som arrangeras av GRK. Vi ser gärna att ni är med!
Det är du som ryttare som står för tävlingskostnader. Detta innefattar även licenser i det fall det krävs. Kom dock ihåg att starta i klasser som passar Er som ekipage. Fråga din ridlärare innan du anmäler. Verksamhetschefen äger rätt att neka häst och ryttare att starta i det fall det kan anses som olämpligt.
Vid tävlingsverksamhet utgår ordinarie skötartider. Dessa dagar är ej fakturerade för.
*Vad gör jag om jag inte kan komma...trots att jag har skötardag?
Hör av dig via sms till den privathästägare som har ansvar för din häst (finns separata listor i stallet och på facebook sidan; skötarna på gyttorps ridklubb
Meddela så snart som möjligt, absolut senast 07.00 samma dag!
***NYTT..;
Tidigare gällde regeln att man fick hämta hästen ur hagen närsom på dagen.
Detta är något vi nu måste ändra på.
Ur säkerhetssynpunkt är det inte längre tillåtet att gå in i hagen och hämta häst. Detta pga att alla ridskolehästar vistas tillsammans vilket innebär förhöjda risker vad gäller hanteringen när hästen skall skiljas från sin flock.
Endast i lösdriften (Zoote, Goliat och Ikaros) är det tillåtet att närsom på dagen ta in häst från hagen.
Följande gäller från Oktober 2016;
Morgon/Fm (meddela via sms på nummer 072 722 50 57 om din häst skall stå inne på morgonen. Meddela senast kl 12.00 fredagen innan)
Du måste vara hos din sköthäst senast 09.00.
Du måste släppa ut hästen senast 12.00
Em/Kväll
Du kan rida/rykta tidigast 16.00 (då har hästarna kommit in).
Du måste vara klar senast 20.00
"Markservice" (mockning, vatten, hö kan göras näromhelst på dagen).
Som skötare är du skyldig att följa dessa föreskrifter. De är skapade för att våra hästar skall trivas och må gott och för att du som skötare skall få möjlighet att ha "egen häst".
Om reglerna ej följs avslutas skötarabonnemanget omedelbart. Ingen återbetalning av avgifter sker.
Vi hoppas att ni kommer uppskatta Er tid tillsammans med våra hästar & önskar Er många minnesvärda helgdagar framöver!

Uppdaterad: 23 APR 2018 14:04 Skribent: Sara Bjarned