Nyheter från DF

Svenska Ishockeyförbundet har nu lanserat "Hemmaplansmodellen" - ett spännande koncept som skall föra svensk ishockey mot framtiden.

Den 1 juli träder nya tobaksregler in som innebär att ingen längre får röka på vissa allmänna platser utomhus. Ett av dessa områden är idrottsanläggningar.

Avstängning upp till tio år vid allvarliga kränkningar och idrottsombudsmannen ska få anmäla ärenden till bestraffning. Det är två av åtgärderna i Riksidrottsstyrelsens förslag för en ännu tryggare idrott för alla.

Under april, maj och juni arrangerar Skatteverket fyra webbseminarium för dig som är engagerad i en idrottsförening. Dessa är kostnadsfria och du anmäler dig på länkarna nedan.

Är du intresserad av idrott och folkhälsa så ska du komma till Örebro Universitet i slutet av mars!

Välkommen till föreläsning 19 november med Dr Dean Kriellaars från Kanada om Physical Literacy (Rörelseförståelse) som är ett förhållningssätt för att öka barn, ungdomar, vuxna och äldres förutsättningarna att vara fysiskt aktiva.

Till dig som är verksam i en förening (oavsett idrott) som tränare, instruktör, ledare, kanslianställd, styrelseledamot m.fl. eller bara är intresserad av föreläsningar i idrottens tecken.

Himlen är oskyldigt blå. Solen lyser stark. Det är sådär varmt och vattnet precis så skimrande som du i allra bästa fall önskar dig till sommarsemestern. Men det är maj. Och det är Folksam Ledarcamp, årgång 2018.

Måndag 9 april är det dags för Distriktsidrottsmöte på Campus USÖ.

Snart nalkas jul- och nyårsfirande men vår podcast "Här pågår barnidrott" tar ingen ledighet. Istället släpper vi tre julspecialavsnitt som ni kan lyssna på medan ni smälter julmaten.

Tyck till om remissen av Örebro kommuns idrottspolitiska program.

Torsdagen den 1 mars arrangeras den tionde Örebrogalan på Conventum Kongress. Örebro läns Idrottsförbund/ SISU Idrottsutbildarna är prisvärd för ”Årets Idrottsledare” som är en av kategorierna som uppmärksammas under galan.

E-post: gyttorpsridskola@gmail.com